Charlotte Dickens är ny marknadsanalytiker på Skogsindustrierna

Foto: Karolina Pihlo charlotte dickens

Charlotte Dickens har tillträtt som ny marknadsanalytiker på Skogsindustrierna, med särskilt fokus på massa och papper. Hon har tidigare arbetat med omvärldsbevakning och insiktsgenerering på flera skogsbolag, både i Sverige och utomlands.

Hallå där Charlotte, vad lockade dig till att arbeta inom skogsindustrin och specifikt hos Skogsindustrierna?
– Jag började jobba inom skogsindustrin 1990 och det som lockade mig redan då var industrins bidrag till svensk välfärd. I min roll som marknadsanalytiker ser jag fram emot att samverka med medlemsföretagen och ytterligare vässa mina insikter.

– Ett par veckor in i rollen är jag tacksam över den stora kompetens mina nya kollegor på Skogsindustrierna besitter, samt det varma mottagande jag fått, både av Skogsindustrierna och av de medlemsföretag som jag hunnit komma i kontakt med.

Vilka är de största utmaningarna du ser inom skogsindustrin?
– Mer och begriplig information om vad svensk skogsindustri faktiskt är och gör behövs. Jag tror att mitt bidrag med relevant datainsamling och insikter kommer att vara till stor nytta för medlemsföretagen och branschen.

Hur ser du på Skogsindustrins Framtidsagenda och vilka möjligheter ser du för skogsindustrin att bidra till en hållbar utveckling?
– Det är fantastiskt att industrin enats kring tydliga budskap – nu kan vi med ett samlat grepp sträva framåt. Vi har alla en viktig roll att spela för att nå våra gemensamma mål och bli mer hållbara.